Затриманий за підозрою у шпигунстві перекладач українського прем'єр-міністра Станіслав Єжов працював на зустрічах Володимира Гройсмана з провідними світовими лідерами.

Зокрема, серед них були прем'єр-міністр Великої Британії Тереза Мей та віце-президент США Джо Байден, пише BBC із посиланням на джерело в уряді.

Під час офіційного візиту Гройсмана до Лондона у липні цього року він перекладав розмову прем'єрів. Також він працював під час зустрічей Гройсмана з віце-президентом США, керівником уряду Естонії та патріархом Єрусалимським.

Своєю чергою, дружина підозрюваного назвала затримання чоловіка «нісенітницями та сюрреалізмом», а в Кремлі заявили, що інформацією з цього питання не володіють.

Як писав «Вголос», перекладачу Гройсмана готують підозру. За законом, суд має обрати Єжову запобіжний захід через 72 години з моменту затримання, тобто до вечора суботи.

20 грудня Служба безпеки України затримала чиновника Кабінету Міністрів України, якого підозрюють у співпраці зі спецслужбами Російської Федерації.

Згодом стало відомо, що громадянка Росії Юлія Мірошнікова, яка є дружиною затриманого чиновника секретаріату Кабміну Станіслава Єжова, працює у компанії ДТЕК.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ