Про це повідомляє УНІАН.

Як ідеться у звіті місії, 20 травня спостерігачі відвідали двох затриманих росіян, які зараз перебувають у військовому госпіталі в Києві та отримують медичну допомогу.

Спостерігачі ОБСЄ поспілкувалися з ними без присутності представників української влади. Місія оцінила загальний стан справ та зібрала інформацію про їхнє захоплення.

«Один з них сказав, що здобув військову освіту в Російській Федерації. Обидва стверджували, що є членами підрозділу збройних сил Російської Федерації. Вони заявили, що були (в Україні – ред.) з розвідувальною місією», – йдеться у звіті.

Місія зазначає, що за словами російських військовослужбовців, «вони були озброєні, але не мали наказу наступати».

Російські військовослужбовці розповіли, що «потрапили під вогонь, отримали поранення та опинилися в полоні 16 травня 2015 року на лінії розмежування поряд зі Щастям».

Окрім того, один з них повідомив, що «отримував накази зі своєї військової частини відправитися в Україну». За його словами, він повинен був перебувати в Україні до «ротації», яка мала відбутися через три місяці.

«Обидва повідомили, що бували в Україні з «місіями» раніше», – наголошено у звіті.

При цьому один із затриманих російських військовослужбовців постійно повторював, що російські війська «не залучені» до бойових дій в Україні.

Затримані також розповіли, що їх забезпечено українським адвокатом, який сьогодні їх уже відвідував.

Як писав «Вголос», у Міноборони Росії стверджують, що затримані спецпризначенці з Тольятті є «колишніми військовими» і вимагають їх звільнити.

ІА "Вголос": НОВИНИ