Останки чоловіка, який 20 років тому зник безвісти, знайшли завдяки супутниковому фото на Google Maps.

Вільям Молдт, якому на той момент було 40 років, зник безвісти 7 листопада 1997 року, пише ВВС.

У цей день він пішов у нічний клуб в Лантані (штат Флорида, США). Його описували як спокійного чоловіка, не схильного до активного соціального життя.

Близько 21:30 у день зникнення він телефонував своїй дівчині і казав, що скоро буде вдома. Близько 23 години чоловік вийшов з клубу – він не виглядав п'яним, хоча й випив кілька порцій алкоголю. Після цього його ніхто не бачив.

Вже незабаром правоохоронці розпочали пошуки чоловіка, але жодних результатів це не принесло.

28 серпня цього року – через 22 роки після зникнення Молдта – в поліцію надійшов виклик про те, що в озері у місті Веллінгтон виявили затонулу автівку.

Коли її дістали, то всередині знайшли людські останки. Після їхнього аналізу стало зрозуміло, що вони належать саме Вільяму Молдту.

Автори проекту Charley Project – бази даних нерозкритих злочинів США – кажуть, що затонулу автівку вдалося знайти завдяки супутниковому знімку сервісу Google Maps.

"Неймовірно, але транспортний засіб було видно на Google Maps ще з 2007 року, але досі ніхто його не помічав", йдеться у повідомленні.

Розгледіти автівку на Google Maps можна і зараз.

Правоохоронці кажуть, що Вільям Молдт, ймовірно, втратив керування автомобілем і в'їхав прямо в озеро.

Вони додали, що на попередніх етапах розслідування жодних доказів і ознак того, що це могло трапитися, слідство не виявило.

ІА "Вголос": НОВИНИ