Журналісти роздобули методичний посібник для тренерів агітаторів передвиборчого штабу чинного Президента Петра Порошенка.

Одну з таких інструкцій опублікував сайт theБабель.

У методичці описано, як агітувати за кандидата: вивчити матеріали, опитати прихильників та опонентів, заповнити анкети. Групами агітаторів керують тренери: вони влаштовують мотиваційні ігри, «працюють зі запереченнями» і пояснюють, як грамотно уникати відповідей на гострі питання.

«У команди кандидата в Президенти Петра Порошенка амбітні плани — завербувати 100 тисяч агітаторів. Зараз їх 60 тисяч». Такі дані на закритій зустрічі з журналістами оприлюднив один з керівників штабу Порошенка. «Ми створили безпрецедентну модель. Усіх [агітаторів] ми можемо відстежувати в режимі реального часу», — сказав він.

У грудні 2018 року агітатори (у штабі їх називають «однодумцями») отримали інструкцію «Перші кроки. Інструкція для однодумців». До 15 січня агітатори-«однодумці» мали зареєструватися в онлайн-системі, пройти інструктаж, вивчити інформаційні матеріали, отримати анкети для опитування й обійти ввірену територію.

Кожен, хто хоче агітувати за Порошенка, підписує договір на один аркуш, де зобов'язується не дискредитувати Президента, не підкуповувати виборців і не працювати на штаби конкурентів. Він залишає в анкеті персональні дані й отримує пластикову картку зі своєю фотографією, номером мобільного телефону та QR-кодом.

Групами «однодумців» керують тренери. Ось як виглядає методичний посібник для тренерів команди Порошенка.

Як писав «Вголос», Порошенко заявив, що його “задовбали” корупціонери.

ІА "Вголос": НОВИНИ