Із завершенням 2018 року закінчується пілотний проект пішохідного руху у дорожньому пункті пропуску Долгобичів-Угринів.

Цей перехід повністю розташований з польського боку, де контроль здійснюють польські та українські прикордонники, пише Польське радіо.

На потреби пілотного проекту для пішохідного руху там був виділений один із будинків, призначений для прикордонного контролю автобусів.

Пілотний проект пішохідного руху в Долгобичеві почався 1 липня 2015 року. Ця ініціатива мала показати попит на подібне рішення та показати передбачуваний масштаб прикордонного пішохідного руху. Зібрана під час пілотної програми інформація допоможе у майбутньому опрацювати та впровадити відповідну інфраструктуру пішохідного переходу, забезпечуючи належні умови та безпеку для осіб, котрі хочуть таким чином подорожувати.

«Тимчасовий характер облаштованої для пішохідного руху інфраструктури створює багато загроз і не дозволяє продовжити дію пілотного проекту у його нинішньому вигляді. Крім того, через збільшення часу очікування на перетин державного кордону людьми, котрі подорожують автобусами, було доречно смуги для проходження контролю автобусів на терені дорожнього прикордонного пункту пропуску використовувати згідно з їхнім призначенням», – говориться у повідомленні Прикордонної служби Польщі.

Нині протягом доби кордон у Долгобичеві перетинає приблизно 3,5 тис. людей, з яких пішки або на велосипеді – приблизно 850 осіб.

Відкритий в 2014 році пункт пропуску Угринів-Долгобичів призначений для перетину кордону тільки транспортними засобами. За рік після його відкриття, влітку 2015 року, там на шість місяців облаштували піший перехід. Дію експерименту постійно продовжували.

Крім цього пункту, перейти пішки українсько-польський кордон у Львівській області можна ще в Шегинях.

ІА "Вголос": НОВИНИ