У понеділок, 27 травня, Львів попрощається з військовослужбовцями Олександром Кухарчуком та Володимиром Білогрудом.

Про це повідомила Львівська міська рада.

Чин похорону захисників Олександра Кухарчука та Володимира Білогруда відбудеться об 11:00 у Гарнізонному храмі свв. апп. Петра і Павла, об 11:30 буде міська церемонія прощання на площі Ринок. Поховають воїнів на Личаківському кладовищі.

Олександр Кухарчук (09.09.1981-17.04.2024) - донеччанин.

Навчався у місцевій середній загальноосвітній школі. У 1999 році з відзнакою закінчив Донецький економічний технікум за спеціальністю «Бухгалтерський облік». Вищу освіту здобув у Донецькому національному університеті економіки і торгівлі імені Михайла Туган-Барановського, де потім залишився працювати. Згодом займався приватним підприємництвом. 

Із початком повномасштабного вторгнення Російської Федерації повернувся із Польщі та без вагань став на захист держави від окупантів. Виконував бойові завдання із захисту суверенітету та територіальної цілісності держави у складі військової частини А1451, у подальшому був переведений до в/ч А7788. Проходив навчання саперній справі у Королівстві Іспанія. За особисту мужність був нагороджений численними відзнаками.

У Олександра Кухарчука залишилися цивільна дружина.

Володимир Білогруд (27.07.1983-22.05.2024) Львівʼянин.

Навчався у Середній загальноосвітній школі I-III ступенів №36 м.Львова. У 2002 році закінчив Вище професійно-технічне училище №27 за спеціальністю «Кухар-кондитер». Після завершення навчання проходив строкову військову службу у складі 7-го окремого Бреславського полку армійської авіації 13-го армійського корпусу Сухопутних військ Збройних Сил України.

Працював барменом у ресторанах «Пивний сад» і «Тартак», згодом обіймав посаду адміністратора у готельно-відпочинковому комплексі «Тартак Резорт». Також працював дистрибʼютором у Приватному акціонерному товаристві «Оболонь». 

Із жовтня 2022 року став на захист держави від російських окупантів. Брав активну участь у бойових діях на Донеччині та Харківщині у лавах 3-го батальйону 68-ї окремої єгерської бригади імені Олекси Довбуша оперативного командування «Захід» Сухопутних військ ЗСУ. Під час проходження служби отримав звання «молодший сержант». За особисту мужність при виконанні завдань із захисту держави був нагороджений численними відзнаками.

У Володимира Білогруда залишилися батьки, дружина, двоє дітей та брат.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ