Завтра, 7 лютого, Львів попрощається ще з двома Героями – Євгеном Запотічним та Олег Кунинцем. Мерія закликає львів’ян та гостей міста долучитись до міської церемонії прощання та утриматися в цей час від проведення розважальних заходів та святкувань.

Про це повідомляє пресслужба Львівської міської ради.

Чин похорону розпочнеться об 11:00 у Гарнізонному храмі свв. апп. Петра і Павла (вул. Театральна, 11), об 11:40 відбудеться міська церемонія прощання на площі Ринок. Поховають Героїв на Личаківському кладовищі.

Біографічні довідки Героїв

Євген Запотічний (06.04.1966-28.01.2023) Уродженець села Андріянів Львівської області.

 

Закінчив Підзвіринецький заклад загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів. Після завершення навчання проходив військову службу в армії.

У мирний час працював у Товаристві з обмеженою відповідальністю «Львівський автобусний завод» та у Львівському міському комунальному підприємстві «Львівтеплоенерго».

Із перших днів повномасштабного вторгнення проходив військову службу у складі 103-ї окремої бригади Сил територіальної оборони Збройних сил України. 

У Євгена Запотічного залишилися дружина та дві доньки.

Олег Кунинець (13.08.1986-28.01.2023) Львів’янин.

Навчався у Навчально-виховному комплексі «Школа-гімназія І – III ступенів імені Блаженного Климентія та Андрея Шептицьких». Закінчив економічний факультет Львівського національного університету імені Івана Франка за спеціальністю «Економічна кібернетика».

У мирний час працював у будівельній сфері. Був активним членом політичної партії «Всеукраїнське об’єднання «Свобода». Захоплювався спортом, зокрема, бойовими мистецтвами.

У 2019 році завершив бойовий вишкіл у Яворові та Рівному. Із початком повномасштабного вторгнення став на захист Батьківщини від російських окупантів до лав 81-ї окремої аеромобільної бригади Десантно-штурмових військ Збройних сил України. Проходив навчання у Сполученому Королівстві Великої Британії і Північної Ірландії.

У Олега Кунинця залишилися мама, дві сестри, племінники, хрещена донька, тітка та шваґри.

Як писав "Вголос, у понеділок, 6 лютого, у Львові попрощалися з легендарним екскурсоводом, краєзнавцем Петром Радковцем.

 

 



ІА "Вголос": НОВИНИ