У середу, 7 грудня, Львів попрощається з Героєм Дмитром Роратом, який загинув, захищаючи Україну від російських окупантів.

Про це повідомили у Львівській міській раді.

Чин похорону розпочнеться о 12:00 у Гарнізонному храмі свв. апп. Петра і Павла, о 12:30 – міська церемонія прощання на площі Ринок. Поховають Героя на Личаківському кладовищі.

Біографічна довідка Героя

Дмитро Рорат (26.10.1991-29.11.2022) Львів’янин.

 

Навчався у середній загальноосвітній школі №98 міста Львова. Закінчив вище професійне училище №20 міста Львова.

Активно займався футболом. Після завершення навчання проходив службу у складі військової частини А 1107.

Із 2014 року працював комплектувальником товарів у Товаристві з обмеженою відповідальністю «АШАН Україна Гіпермаркет». Згодом був переведений на посаду старшого продавця продовольчих товарів. Із 2016 року працював за кордоном.

Після початку повномасштабного вторгнення російської федерації боронив державу від окупантів у лавах 24-ї окремої механізованої бригади імені короля Данила Оперативного командування «Захід» Сухопутних військ Збройних сил України.

У Дмитра Рората залишилися батьки, троє братів, троє сестер, дружина та донька.


Як писав «Вголос», внаслідок російської агресії 02.12.2022, в районі населеного пункту Яковлівка Донецької області загинув житель с. Яструбичі – Іванкевич Сергій Васильович.

Також ми повідомляли, що  у п’ятницю, 9 грудня у Соборі Святого Юра з 15:00 год. відбуватиметься прощання з Героєм України Юрієм Шухевичем. Чин похорону розпочнеться у суботу, 10 грудня, о 11.00 год у Гарнізонному храмі Св. Петра і Павла і завершиться на Личаківському цвинтарі.

ІА "Вголос": НОВИНИ