Завтра, 30-го вересня, у Львові за адресою: вул. Авраама Лінкольна 29а (Ісламський культурний центр ім. Мухаммада Асада) о 14:30 відбудеться дженазє (похоронна молитва) за кримськотатарським воїном Рустемом Аблятіфовим.

Про це повідомляє сайт Меджліс кримськотатарського народу. 

Кримськотатарський боєць загинув у боях на херсонському напрямку.

Він був головою ради кримської ГО “Інститут громадянського суспільства”, політичним аналітиком та юристом.

Екстерном закінчив Національний університет «Одеська морська академія», згодом –Таврійський інститут підприємництва та права і Українську академію державного управління при Президентові України. Здобував диплом доктора філософії у Львівському національному університеті імені Івана Франка.

У мирний час працював у колишньому Державному комітеті України у справах національностей та міграції, головним консультантом юридичної служби у Представництві Президента України в Автономній Республіці Крим та заступником директора товариства з обмеженою відповідальністю «Агентство «Кримські Новини».

Після окупації Криму росією у 2014 році перебрався з родиною до Львова.

Викладав історію киримли у Львівському національному університеті імені Івана Франка.

А також брав активну участь в АТО як боєць-доброволець. Нагороджений медаллю ”За оборону Авдіївки”. 

Після повномасштабного вторгнення росії на материкову частину території України записався добровольцем до 24-ої бригади імені Короля Данила.

Два тижні тому захистив докторську дисертацію та знов повернувся до побратимів на передову. 

Про його загибель стало відомо вчора, 28 вересня. Поховають захисника України на окремому полі Голосківського цвинтаря поряд з похованнями кримських татар. 

Читайте також у «Вголосі»: захисники Маріуполя розуміли, що у полоні їх очікує катування і мученицька смерть. 

ІА "Вголос": НОВИНИ