У вівторок, 21 травня, Львів попрощається з військовослужбовцем Валерієм Кібкалом, котрий загинув від рук російських окупантів, захищаючи Україну.

Про це повідомляє пресслужба міської ради.

Чин похорону захисника розпочнеться об 11:00 у Гарнізонному храмі свв. апп. Петра і Павла, об 11:30 відбудеться міська церемонія прощання на площі Ринок. Поховають воїна на Личаківському кладовищі.

Валерій Кібкало (27.11.1999-16.05.2024)

Уродженець міста Єнакієве Донецької області. 

Навчався у Єнакієвській загальноосвітній школі I-III ступенів №29. Здобув освіту у Державному навчальному закладі «Сєвєродонецький професійний будівельний ліцей», згодом вступив до Рубіжанського політехнічного коледжу імені О.Є. Порай-Кошиці Луганського національного університету імені Тараса Шевченка.

Валерій Кібкало був винятково творчою людиною: писав вірші та реп, захоплювався танцями. За словами близьких, вирізнявся «надзвичайною упертістю і наполегливістю, щосили прагнув захищати Батьківщину».

Із початком повномасштабного вторгнення російської федерації за власним бажанням вступив до лав 14-ї окремої механізованої бригади імені князя Романа Великого оперативного командування «Захід» Сухопутних військ Збройних Сил України. Виконував бойові завдання на східному напрямку фронту.

У Валерія Кібкала залишилися мама, дві сестри та двоє братів.

ІА "Вголос": НОВИНИ