Про це Голова Верховної Ради Андрій Парубій сказав, закриваючи вечірнє пленарне засідання парламенту, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Хочу нагадати, що сьогодні Комітет з питань національної безпеки і оборони розглянув і прийняв рішення по законопроекту про національну безпеку і оборону. Це дає нам змогу завтра розпочати розгляд законопроекту «Про національну безпеку». За нашою практикою, в середу ми почнемо його розгляд, щоб пройти по поправках, щоб у четвер ми змогли вийти на голосування. Тому я попереджаю, що завтра зранку після ратифікацій ми ввійдемо в закон про національну безпеку і оборону, і я переконаний, що завтра ми будемо працювати так само результативно, як і сьогодні», - сказав Парубій.

Зазначимо, Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки та оборони у вівторок, 19 червня, рекомендував парламенту ухвалити у другому читанні та в цілому законопроект «Про національну безпеку України» (№ 8068). 

За словами голови комітету Сергія Пашинського, під час підготовки до другого читання до законопроекту надійшло 427 поправок і пропозицій, із яких враховано 116.

У першому читанні відповідний законопроект парламент ухвалив 5 квітня.

Законопроект визначає засади держполітики у сфері національної безпеки та оборони, цивільного контролю за військовою сферою, а також стратегій захисту держави, зокрема, кібербезпеки.

16 червня Президент Петро Порошенко наголосив на необхідності ухвалення на цьому тижні закону про національну безпеку, в тому числі у зв'язку з тим, що у липні відбудуться два важливі саміти: Україна-ЄС та саміт НАТО.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ