Голова групи Верховної ради з міжпарламентських зв’язків з Польщею Микола Княжицький відреагував на висловлювання послів Польщі та Ізраїлю в Україні щодо українських історичних постатей.

Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.

Зокрема він згадав спільну заяву послів щодо підтримки місцевими органами влади вшанування пам'яті лідера УПА Андрія Мельника, представників УНР письменника Івана Липи та його сина Юрія Липи та очільника УНР Степана Бандери.

Варто уточнити, що Львівська обласна рада виділила кошти на проведення урочистостей в місті, а Київська міська державна адміністрація повісила на своїй будівлі банер з зображенням  Бандери в честь його 111 Дня народження .

Іноземні дипломати зазначили, що в Україні вшановують пам'ять людей, які «активно пропагували етнічні чистки».

Княжницький в своєму пості заперечив слова Джоель Ліона і Бартоша Ціхоцького, наголосивши, що інформація наведена ними є недостовірною.

Адже Бандера і Мельник мали протилежні позиції, а Іван Липа не підтримував проведення етнічних чисток, адже сам був родом з Криму, а помер у Львівській області.

Крім того, народний обранець наголосив, що розпаленням міжнаціональної ворожнечі та антисемітизму займається президент РФ Володимир Путін.

Княжницький як приклад навів  останні висловлювання очільника Кремля про Польщу.

Також український депутат наголосив, що попри різне ставлення до історичних постатей,ми  « завжди шануватимемо борців за волю України».

Як писав «Вголос»,“Ми не хочемо Україну, якщо там Бандера – герой”: у Держдумі РФ зробили заяву.

ІА "Вголос": НОВИНИ