Відбірковий матч чемпіонату світу 2022-го року між командами Фінляндії та України завершився перемогою “синьо-жовтих” з рахунком 2:1. Таким чином підопічні Олександра Петракова закріпилися на другому місці турнірної таблиці групи D.

Про це повідомляє сайт телеканалу NTA

Усе розпочалося з шаленого пресингу фінів. І перший момент господарі створили – на 3-ій хвилині Циганков помилився, після чого ледь господарі не відкрили рахунок, але, на щастя, П’ятов потягнув м’яч.

Та не встигнули українські вболівальники розпочати переживати, як через хвилину українці відповіли. Спочатку Яремчук пробив – повз ворота. А потім Ярмоленко, отримавши м’яч від Романа Яремчука, правою ногою пробив у кут воріт із-за меж штрафного майданчика.

Та невдовзі Теему Пуккі, злий геній для України (він забивав і в Києві), зрівняв рахунок. Гол вийшов доволі курйозним, адже після першого удару воротар збірної України П’ятов відбив м’яч у стійку, то відлетів у центр штрафного майданчика, після чого захисник Матвієнко намагався його вибити подалі, проте влучив якраз у Пуккі, від якого і залетів у сітку.

Та все ж українські футболісти знову досягнули свого. Роман Яремчук опинився у потрібному місці в потрібний час. У комбінації взяли участь Ярмоленко, Тимчик і Циганков, після чого нападник “Бенфіки” дуже холоднокровно розібрався у ситуації, пробивши у кут воріт.

У другому таймі збірна України втримала переможний рахунок і заслужено тріумфувала у столиці Фінляндії.

Фінляндія – Україна 1:2

Голи: Пуккі, 29 – Ярмоленко, 4; Яремчук, 34

Фінляндія: Градецкі, Араюурі, Райтала, Вяйсянен, Лам (Ніссіля, 61), Луд, Камара, Тойвіо, Алхо (Хямяляйнен, 62), Пох’янпало, Пуккі

Україна: П’ятов, Забарний, Соболь (Корнієнко, 46), Матвієнко, Кривцов, Тимчик, Циганков, Степаненко, Ярмоленко, Шапаренко, Яремчук

Попередження: Кривцов, 37

ІА "Вголос": НОВИНИ