У п’ятницю, 4 лютого, збірна України з футзалу зустрілася з представниками Росії в 1/2 фіналу Євро-2022.

Вже на старті протистояння українці швидко пропустили гол. Після подвійного рикошету м’яч по-зрадницьки влетів у ворота.

Згодом тренер України Олександр Косенко випустив п’ятого польового гравця, знявши воротаря. Це призвело до другого пропущеного м’яча.

Через кілька хвилин Євген Сірий класно приклався по круглому з лівої ноги та скоротив відставання від суперника – 1:2! Наприкінці першого тайму українці могли зрівняти рахунок, однак росіян врятувала поперечка.

У другому таймі Росія забила втретє та суттєво покращила власну перевагу – 1:3.

За п’ять хвилин до кінця протистояння Данило Абакшин повернув надію Україні та скоротив відставання – 2:3!

Наприкінці матчу Україна заробила право на пенальті! Петро Шатурма з 6-метрової відстані не зумів пробити голкіпера Росії.

На жаль, збірникам не вдалося використати моменти, які вони створили. Україна мінімально поступилася Росії та не змогла потрапити у фінал Євро-2022.

Шлях України до 1/2 фіналу

Україна стартувала на чемпіонаті з поразки Нідерландам у стартовій грі з рахунком 2:3.

У другій грі групового раунду українці розгромили Сербію з рахунком 6:1. У третьому матчі Україна мінімально поступилася Португалії (0:1), а в 1/4 фіналу ми несподівано перемогли 5:3 одного з фаворитів турніру – Казахстан.

Варто зазначити, що збірна Росії перебуває на першому місці в рейтингу збірних із футзалу. Україна починала свій шлях на Євро-2022 поза ТОП-10, однак перемоги дозволили піднятися на восьму сходинку.

У неділю, 6 лютого, наша команда о 15:30 зіграє матч за третє місце проти Іспанії або Португалії.

Як писав «Вголос», українські вболівальники заспівали «Путін х*йло» на футзальному матчі Євро-2022 проти Росії. Відео.

ІА "Вголос": НОВИНИ