Збірна України з футзалу мінімально перемогла Афганістан у 3 турі групового етапу чемпіонату світу-2024 в Узбекистані. Матч завершився з рахунком 4:1.

Про це повідомляє «Чемпіон».

На початку матчу афганці намагалися  нав’язувати свою гру, але з часом «жовто-сині» все ж перехопили ініціативу та почали регулярно турбувати Сафарі.

Перший по-справжньому небезпечений момент виник на 12-й хвилині, коли Євген Жук опиинився сам-на-сам з воротарем, прибрав його на замаху, але поцілив у стійку.

Але за кілька хвилин Євгену вдалося реабілітуватися. 5-й номер збірної України реалізував пенальті, який спочатку не хотіли призначити, але Олександр Косенко взяв челендж і після перегляду відеоповтору арбітр змінив своє рішення.

Забитий гол надав Україні впевненості. Михайло Зварич завдав дального удару, і після серії рикошетів м’яч опинився у сітці воріт.

На початку другого тайму «Леви Хорасану» відквитали один гол. «Жовто-сині» залишили Мефрана Голамі самого на дальній стійці, і афганець скористався цим, замкнувши простріл у пусті ворота.

За три хвилини до кінця українці знову збільшили свою перевагу до двох м’ячів. Михайло Зварич пробив у дальній кут після скидки від партнера. Афганці відразу зняли воротаря та випустили п’ятого польового, за що й поплатилися – Михайло Зварич поцілив у пусті ворота ударом зі своєї половини поля.

Чемпіонат світу-2024
3 тур, 21 вересня

Україна – Афганістан 4:1 (2:0)

Голи: 1:0 – Жук 14, 2:0 – Абакшин 16, 3:1 – Зварич 37, 4:1 – Корсун 38

Завдяки цій перемозі збірна України набрала 6 очок та посіла друге місце у своїй групі. В 1/8 фіналу команда Олександра Косенка зустрінеться з національною командою Нідерландів. Матч відбудеться у вівторок, 24 вересня.

ІА "Вголос": НОВИНИ