Національна команда України з футзалу переграла збірну Венесуели у чвертьфіналі Мундіалю.

Про це йдеться у результатах поєдинку.

Україна – Венесуела – 9:4

Голи: Абакшин, 04:13, 15:06, 17:14, Шотурма, 13:56, Швед, 19:37, Семенченко, 20:24, Сухов, 26:09, Чернявський, 31:34, Микитюк, 37:51 – М. Франсія, 05:12, Віамонте, 15:41, Відаль, 16:02, Мурільйо, 29:38

Після короткої розвідки синьо-жовті вийшли вперед на 5-й хвилині – Абакшин перед воротами замкнув простріл Корсуна від лінії майданчика. Латиноамериканці відповіли в наступній же атаці голом Мілтона Франсії, який проштовхнув м'яч у сітку в боротьбі.

Збірна України розпочала заново. Семенченко після стінки з Корсуном не переграв голкіпера. М. Франсія натомість пробив поруч зі стійкою. А на 14-й хвилині вперед українців точним ударом у напівпорожні ворота вивів Шотурма. Фактично тут же Абакшин на добиванні закріпив перевагу команди Олександра Косенка.

За якісь пів хвилини ігрового часу підопічні Робінсона Ромеро відзначилися двічі. Спершу Віамонте реалізував вихід віч-на-віч зі Суховим після перехоплення. А потім Відаль переправив м'яч у ворота після введення сфери з аута.

Щоправда, такий подвійний удар синьо-жовті витримали. Ще до перерви Україна відновила перевагу на два м'ячі. Абакшин із другої спроби пробив Вільялобоса, а потім Швед завдав удару під поперечину після кутового – 5:3.

Хлопці Косенка потужно розпочали другий тайм. Стартовий натиск українських футзалістів обернувся шостим голом. Це Абакшин стягнув на себе суперників і відкинув ліворуч на Семенченка, а той влучно пробив у ближній кут.

Такий розвиток подій змусив латиноамериканців іти вперед великими силами. Пішла ще веселіша гра на зустрічних курсах. До неї швидше призвичаїлася Україна. Інакше складно пояснити гол Сухова. Воротар синьо-жовтих підключився до атаки правим флангом, змістився в центр, не зустрів опору оборони та майстерно пробив повз колегу.

Збірна Венесуели змушена була випустити п'ятого польового. Тепер латиноамериканці отримали територіальний контроль і доволі швидко ним скористалися. На 30-й хвилині Мурільйо підключився до атаки та підйомом пробив Сухова. Однак, Чернявський доволі швидко скористався закиданням голкіпера з власної половини – 8:4.

Останній гол забив Микитюк, який відправив м'яч у порожні ворота після передачі Абакшина. На останній хвилині синьо-жовті ледь не забили вдесяте, але цифри на табло більше не змінилися.

Збірна України вдруге в історії пробилася в півфінал чемпіонату світу, де суперником команди Косенка 2 жовтня буде Бразилія.

ІА "Вголос": НОВИНИ