З розгромним рахунком 21:2 збірна України перемогла національну команду Австрії у фіналі ватерпольного турніру «Ліга Націй». Поєдинок відбувся у чеському місті Брно.

У фіналі українська збірна вирвала перемогу й таким чином отримала першість у кубку «Ліга Націй». 



Це п'ята поспіль перемога ватерпольної збірної України. До цього в рамках турніру національна команда здолала почергово збірні Англії, Литви, Чехії та Швейцарії. 

Коману щиро привітали головний тренер ватерпольної збірної Ігор Зінкевич та президент федерації водного спорту України Олександр Свіщов. 

Додамо, що основу української збірної складають гравці львівського ватерпольного клубу «Динамо». Нагадаємо, що в травні львівська ватерпольна команда «Динамо» увосьме та вчетверте поспіль стала чемпіоном України серед команд Суперліги.

Згодом львів’яни вдесяте в історії виграли Кубок України з водного поло. У фінальному матчі престижного турніру у Львові в басейні СКА львівська команда з рахунком 11:6 перемогла збірну Харківської області.

Такі успіхи спортивні експерти пов’язують з особою президента ватерпольного клубу «Динамо» (Львів) Олександра Свіщова, якого, до речі, в червні обрали президентом Федерації водного поло України.

ІА "Вголос": НОВИНИ