Збірна України з футболу U-20 у п’ятницю, 24 травня, здобула свою першу перемогу на чемпіонаті світу-2019, який відбувається у Польщі. Про це повідомляє iSport.ua.

У стартовому матчі «синьо-жовті» в Бельсько-Бялій обіграли своїх однолітків зі США з рахунком 2:1.

Українці розпочали поєдинок обережно, другим номером, але при цьому чудово боронилися і до середини тайму відсунула гру від своїх воріт. У цьому ж відрізку часу українським футболістам вдався єдиний удар у ворота за перший тайм, і він став результативним. Георгій Цітаїшвілі передачею з центрального кола вивів Сергія Булецу перед ворота, той корпусом виграв боротьбу в суперника і першим дотиком пробив повз голкіпера.

Щоправда, раділи українці всього п'ять хвилин: багатоходівка американців закінчилася прострілом із лівого флангу, Брендон Серванія виявився неприкритим на лінії воротарського майданчика і спокійно пробив повз Андрія Луніна. Перед перервою американці могли виходити вперед, але Лунін впорався з ударом Мендеса під поперечину.

Другий тайм розпочався з небезпечного удару Цітаїшвілі: динамівець прибрав захисника і пробив по центру з-за карного, але влучив у поперечину. Американці відповіли небезпечним ударом Мендеса, який відбив Лунін.

І все ж гол забили у ворота збірної США. Денис Попов відгукнуться на навіс Булеци з кутового і головою переправив м'яч у сітку.

Забити до фінального свистка могли обидві команди. У збірної США удар Мендеса на 76-й хвилині припав у штангу, а в наших перед самим фінальним свистком Супряга не зміг переграти воротаря головою.

Перемога 2:1 над США дає українцям хороші перспективи на вихід із групи. В іншому поєдинку групи D футболісти Нігерії з рахунком 4:0 розгромили збірну Катару, з якою підопічні Олександра Петракова зустрінуться 27 травня. Перемога гарантувати підопічним Петракова вихід у плейофф.

Україна U-20 — США U-20 2:1

Голи: Булеца, 26, Попов, 51 — Серванія, 32

Україна U-20: Лунін — Конопля, Бондар, Попов, Безкоровайний — Корнієнко, Мусолітін — Цітаїшвілі (Кащук, 78), Хахльов (Чех, 86), Булеца (Устименко, 75) — Супряга.

США U-20: Скотт — Дест, Глостер (Реал, 69), Ричардс, Кейта — Серванія (Сото, 65), Деркін, Помикал, Мендес — де ла Фуенте (Реннікс, 84), Веа.

Попередження: Цітаїшвілі, Мусолітін і Бондар — Мендес і Деркін.

Як повідомляв «Вголос», раніше стало відомо, коли в українському футболі з’явиться система відеоповторів VAR.

ІА "Вголос": НОВИНИ