Збірна України в 1/8 Євро-2020 перемогла в овер-таймі збірну Швеції. Переможний гол на першій доданій хвилині другої 15-хвилинки забив Артем Довбик, якого Андрій Шевченко випустив на заміну. Перемога - 1:2 і і національна команда вперше в своїй історії вийшла до чвертьфіналу Чемпіонату Європи з футболу.

«Вирішили трохи убезпечити наші фланги. Попросили дуже багато працювати півзахисників, трохи перебудував позицію Ярмоленка. Намагалися контролювати гру. Не завжди вдавалося, але команда повністю виконала мою установку. Ми не маємо проблем із нестандартними рішеннями. Ми, як команда гратиме з перших хвилин.  Знали, хто може її підсилити. Той план, який ми обрали, спрацював», - сказав після гри головний тренер збірної Андрій Шевченко.

"Напевно, це доля. У мене нема слів просто. Такий збіг обставин, що потрібно було виходити. Тренер сказав, що треба виходити, допомагати партнерам по команді. Чекати свого моменту, шансу. І я його все-таки дочекався", - не стримував емоцій після матчу автор переможного голу Артем Довбик.

Також він подякував усім, хто підтримує збірну.

В 1/4 фіналу збірна України зіграє зі збірною Англії 3 липня, у суботу, у Римі.  Початок - 22:00.

Швеція – Україна – 1:1 (1:2)

Голи: Форсберг, 43 – Зінченко, 27; Довбик, 120+1

Швеція: Ольсен, Ліндельоф, Даніельссон, Аугустінссон (Бенгтссон, 83), Люстіг (Крафт, 83), Форсберг, Ларссон (Классон, 97), Екдаль, Ольссон (Геландер, 101), Кулусевскі (Куайсон, 97), Ісак (Берг, 97)

Україна: Бущан, Забарний, Кривцов, Караваєв, Матвієнко, Степаненко (Макаренко, 95), Шапаренко (Малиновський, 61), Зінченко, Сидорчук (Безус, 118), Ярмоленко (Довбик, 106), Яремчук (Бесєдін, 91; Циганков, 101)

Попередження: Кулусевскі, 70; Форсберг, 85 – Ярмоленко, 79; Довбик, 120+2

Вилучення: Даніельссон, 99 (груба гра з ризиком травми для суперника)

Фото: Марта Лігус

ІА "Вголос": НОВИНИ