У понеділок, 9 листопада, Міністерство закордонних справ Азербайджану офіційно підтвердило збиття російського військового вертольоту Мі-24 поряд із своїм кордоном.

Про це повідомила пресслужба азербайджанського дипломатичного  відомства.

За даними МЗС Азербайджану,  російський військовий літак був збитий 9 листопада о 18:30 на Нахічиванської ділянці вірмено-азербайджанської державного кордону.

Азербайджанська сторона заявила, що готова виплатити компенсацію РФ за смерть двох військових та наголосила, що гвинтокрил проходив в безпосередній близькості до вірмено-азербайджанської державного кордону, де наразі тривають активні бойові дії між Азербайджаном та Вірменією.

«Політ проходив в темний час доби, на малій висоті, поза зоною радарного виявлення ППО. Вертольоти ВПС РФ раніше не були помічені в зазначеному районі. У контексті зазначених факторів і в світлі напруженої обстановки в регіоні і підвищеної бойової готовності у зв'язку з можливими провокаціями вірменської сторони, черговим бойовим розрахунком було прийнято рішення відкрити вогонь на враження», - пояснили в МЗС.

Читайте більше актуальних новин України та світу:

ІА "Вголос": НОВИНИ