Недбалість окупаційної «влади» на територіях ОРДЛО, які непідконтрольні Україні, призвела до забруднення двох водосховищ.

Про це інформує пресслужба Міністерства з питань реінтеграції Донбасу.

У відомстві зазначили, що злочинна недбалість несе серйозну загрозу життю сотень тисяч мешканців регіону, наслідки для екосистеми будуть катастрофічні.

Зокрема, відбулося масове скидання стоків з шахти «Булавинська» у Волинцівське питне водосховище. Зафіксовано катастрофічне порушення екологічних та гігієнічних показників.

У водойму потрапило майже у 4 рази більше гранично допустимої концентрації цинку, у 5,7 разів – нітратів, у 3,5 рази – сульфатів та у 6 разів більше нафтопродуктів.

Повідомляється, що Волинцівське водосховище використовується як джерело питної води для міст Єнакієво, Дебальцево, Шахтарськ, Чистяково (колиш. Торез) та інших населених пунктів, де проживає понад 300 тис. осіб. Окупаційна адміністрація знає про наявність проблеми, проте адекватних заходів не вживає.

Крім того, на окупованій частині Луганської області виникла загроза зникнення річки Біла та Ісаковського водосховища (розташоване на схід від міста Алчевськ).

Зазначається, що баланс роботи водосховища було порушено після припинення роботи водовідливного комплексу шахти “Слов’яносербська”. У 2019 році забір води перевищив надходження шахтних вод на 5 млн кубічних метрів. Клас води у водосховищі також було понижено з “помірно забрудненої” до “забрудненої”.

Як  писав «Вголос», відоме в Україні видавництво потрапило у гучний скандал через героїзацію окупантів.

ІА "Вголос": НОВИНИ