Здуття живота виявилося одним з ознак небезпечної хвороби – серцевої недостатності. Про це повідомляє Express з посиланням на дослідження британських медиків.

Серцева недостатність - це стан, що характеризується нездатністю м'язів перекачувати кров по тілу, що може привести до летального результату.

До інших ознак серцевої недостатності відносяться задишка навіть у стані спокою, відчуття втоми, набряк ніг, постійний кашель. Останній симптом може посилюватися вночі і супроводжуватися хрипами, сплутаністю свідомості і нерегулярним серцебиттям. Ознаками небезпечного для життя стану є також втрата апетиту, різкий набір або втрата ваги, запаморочення і непритомність, депресія і занепокоєння.

Здуття живота також з'являється, коли повітря або рідина, накопичуються в черевній порожнині, викликаючи її розширення. Основною причиною здуття живота є надмірне вживання їжі і ковтання повітря, відоме як аерофагія. Також причинами цієї недуги є запальні захворювання кишківника, хвороба Крона і виразковий коліт, синдром подразненого кишківника, цукровий діабет, диспепсія або тимчасовий запор.

Читайте більше актуальних новин на Вголосі:

ІА "Вголос": НОВИНИ