Дієтологи розповіли про цікаві властивості алкоголю.

Зокрема, вони зазнають, що вживання ігристого вина рожевих і червоних сортів може знижувати рівень «поганого» холестерину в організмі і сповільнювати процес старіння.

Сприяє поліпшенню роботи мозку

Крім того, ігристе вино сприяє поліпшенню роботи мозку, добре впливає на стан шкіри, а також корисно для серця,

Про це пише VM.

І справа в чудо-речовині ресвератролі. Цей антиоксидант ставить алкоголь, зроблений на основі темного винограду, на перше місце в рейтингу корисних спиртних напоїв.

«Червоний виноград і речовини, що містяться саме в кісточках червоного винограду, давно вивчені і широко використовуються в медицині як засоби, що володіють антиоксидантними властивостями, що оновлюють організм», - кажуть лікарі.

Але вони попереджають: зловживання алкоголем ні до чого доброго не приведе. Надлишок спиртного (навіть корисного) негативно позначиться на репродуктивних функціях і печінки.

Не більше келиха

Фахівці рекомендують щодня випивати не більше келиха червоного або рожевого ігристого вина.

Відзначимо, що в останні роки вчені все частіше приходять до одного цікавого висновку: пити помірно і регулярно - краще, ніж повністю відмовитися від алкоголю. І такі висновки не голослівні, адже вони базуються на десятирічних вивченнях способу життя тисяч людей. Так, спостереження за групою людей протягом 20 років показало, що з непитущих померло 69%, а з тих, хто пив помірно лише 41%.

Як писав «Вголос»,

ІА "Вголос": НОВИНИ