Дієтологи розповіли про цікаві властивості алкоголю.
Зокрема, вони зазнають, що вживання ігристого вина рожевих і червоних сортів може знижувати рівень «поганого» холестерину в організмі і сповільнювати процес старіння.
Сприяє поліпшенню роботи мозку
Крім того, ігристе вино сприяє поліпшенню роботи мозку, добре впливає на стан шкіри, а також корисно для серця,І справа в чудо-речовині ресвератролі. Цей антиоксидант ставить алкоголь, зроблений на основі темного винограду, на перше місце в рейтингу корисних спиртних напоїв.
«Червоний виноград і речовини, що містяться саме в кісточках червоного винограду, давно вивчені і широко використовуються в медицині як засоби, що володіють антиоксидантними властивостями, що оновлюють організм», - кажуть лікарі.
Але вони попереджають: зловживання алкоголем ні до чого доброго не приведе. Надлишок спиртного (навіть корисного) негативно позначиться на репродуктивних функціях і печінки.
Не більше келиха
Фахівці рекомендують щодня випивати не більше келиха червоного або рожевого ігристого вина.Відзначимо, що в останні роки вчені все частіше приходять до одного цікавого висновку: пити помірно і регулярно - краще, ніж повністю відмовитися від алкоголю. І такі висновки не голослівні, адже вони базуються на десятирічних вивченнях способу життя тисяч людей. Так, спостереження за групою людей протягом 20 років показало, що з непитущих померло 69%, а з тих, хто пив помірно лише 41%.
Як писав «Вголос»,
- Ви будете здивовані: медики назвали простий продукт, який захищає від недоумства.
- Будете здивовані: фахівці розповіли, з чим не можна пити чай.
- Будете здивовані: дієтолог назвала легкі способи схуднення.
ІА "Вголос": НОВИНИ