Зміни в 2022 році не оминуть політику. Про те, якою бачить долю президента Зеленського в прийдешньому році, розповів народний депутат України від «Європейської Солідарності» Олег Синютка в етері проєкту «Говорить Великий Львів» на телеканалі NTA.

Синютка виокремив три напрями, за якими можуть розвиватися політичні реалії для Зеленського.

Перший – втеча президента з країни. І цей варіант із кожним днем виглядає усе правдоподібніше.

Другий варіант – швидко провести достроково вибори і постаратися використати ще якісь соціальні «подачки», щоб все ж таки прихилити до себе українців.

Третій варіант, на думку Синютки, є найімовірнішим, і за ним, мабуть, буде розвиватися ситуація в країні – це усвідомлення людьми того, хто привів до такого стану Україну, до ситуації, на порозі якої ми стоїмо на порозі 2022 року.

«Люди сьогодні ще розділяють партію «Слуга народу», рівень довіри до якої швидко падає, і самого Зеленського, – каже депутат. – Вони не з’єднують те, що Зеленський і є «Слуга народу», бо саме він визначає основні рішення і повинен нести відповідальність за ті рішення, які приймаються в державі. Хоча люди вже починають усвідомлювати, що Зеленський брехав напередодні виборів, коли роздавав обіцянки про зарплати в чотири тисячі доларів, про своє відношення до офшорних компаній. Але вони наразі не впевнені, чи він робив це навмисно, чи не знав, що відбувається».

Підштовхнуть людей до правильних висновків розуміння причин енергетичної кризи, що сталася внаслідок некомпетентності, непрофесійності влади, розуміння відповідальності Зеленського за «зашквари» в кадровій політиці, а також порожні холодильники, адже ціни зростають шаленими темпами, а зарплати – ні.

«Зеленський тоді не потрапить у другий тур, а стане перед вибором – чи тікати з країни самому, чи його викинуть люди, які зрозуміють, хто відповідає за весь цей безлад у державі», – переконаний Синютка.

ІА "Вголос": НОВИНИ