Можливе повномасштабне російське вторгнення в Україну обговорює увесь світ. У такий непростий для країни час влада має працювати над тим, щоб не допустити жодної ескалації, а не відпочивати, бо Різдво.

Думками щодо необхідних дій Зеленського та депутатів поділився політтехнолог, експерт ГО «Український центр суспільного розвитку» Юрій Подорожній у прямому етері ток-шоу «Говорить Великий Львів» на телеканалі NTA.

Обговорення - вигідно чи ні Росії нападати на Україну - неможливе без врахування історії. Юрій Подорожній нагадав, що в 1917 році, коли відбулася жовтнева революція, її відразу назвали «Великая Октябрьская Социалистическая революция». Розбита російська імперія, яка почала відроджуватися в Радянський Союз, хоч була знесилена, організувала похід на Київ – «валити» Центральну раду.

«Цього року для чекіста Путіна важлива дата – 100-річчя створення Радянського Союзу, – каже Подорожній. – Росія живе знаками, а це російська історія. Але ми зараз маємо говорити не про їхню історію. Мова про можливість вторгнення Росії. А в нас на Різдво «відосік» з Карпат – на лижах їде президент і не нагнітає ситуації, щоб українцям було спокійно. Президент Зеленський зараз має перебувати на фронті. Має працювати Верховна Рада, яка тридцять днів на канікулах. Депутати відпочивають у той час, коли увесь світ «кричить», що у нас може розпочатися війна».

ІА "Вголос": НОВИНИ