Президент України Володимир Зеленський повідомив, що зараз у війні, яку розв'язала росія проти України, нашу батьківщину захищають 700 тисяч бійців.

Про це глава нашої країни повідомив журналістам, пише УП.

«На сьогодні це 700 тисяч – ось ви бачите результат роботи 700 тисяч людей, які воюють. 700 тисяч. Це в момент війни», - йдеться у повідомленні.

За словами Зеленського, усі українські захисники разом з технікою розкидані по всій території нашої держави.

Президент також вважає, що для такої країни, як Україна, потрібна армія не у 250 тисяч, або у 260 тисяч (а бойових там було 120 тисяч – уточнив Зеленський), а значно більша. Тому на початку 2022 року він підписав указ про збільшення збройних сил на 100 тисяч на наступний рік.

«З точки зору тих сил, які застосувала рф, використовуючи абсолютно все,  використовуючи навіть резерви, використовуючи таку «тиху мобілізацію» («тиху», бо мобілізація – це коли війна, а війну вони не могли нам оголосити, вони це назвали «спецоперація»). Вони перекидали війська, збільшення було і в Криму, і в білорусі – на різних напрямках. Це дійсно великий об’єм. Я думаю, що на сьогодні з таким об’ємом жодна країна Європи не впоралась би», - зазначив Зеленський.

Вголос раніше писав, що Україна входить у фінальну фазу війни. Під час цієї фази буде контрнаступ ЗСУ та звільнення захоплених рашистами територій.

ІА "Вголос": НОВИНИ