Президент України Володимир Зеленський доручив головнокомандувачу ЗСУ Валерію Залужному скасувати обов'язкові дозволи на виїзд за межі області для військовозобов'язаних.

Про це пише Українська правда, з посиланням на джерела в ОП.

Так, сьогодні на засіданні з військовими Зеленський заслухав доповідь Залужного щодо дозволів для військовозобов’язаних покидати межі місць проживання. 

Зокрема, Зеленський звернув увагу на те, що суб’єктом формування державної політики в цьому питанні є Міністерство оборони, а обмежувати конституційні права громадян під час воєнного стану може уряд своїми актами. 

Таким чином, президент доручив скасувати прийнятий Генштабом ЗСУ порядок з метою його доопрацювання зі збереженням обороноздатності країни.

Як раніше писав Вголос, у Генеральному штабі Збройних сил України прокоментували закон, який забороняє військовозобов’язаним пересуватися державою.

Так, згідно з документом, з моменту оголошення мобілізації громадянам, які перебувають на військовому обліку, дозволено покидати межі місця проживання лише за наявності спецдозволу.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ