Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган заявив, що президент Володимир Зеленський погодився на зустріч із російським президентом Володимиром Путіним у Туреччині.

Про це повідомляє турецька державна новинна агенція Анадолу, пише УП.

«Туреччина вже кілька разів пропонувала бути посередником на зустрічі Володимира Зеленського і Володимира Путіна, і Україна вже кілька разів відповідала, що ми згодні на будь-який формат зустрічей, який би дав конкретні результати», - сказав Никифоров Суспільному.

Ердоган зазначив, що запропонував Зеленському бути посередником у перемовинах України та Росії.

«Зеленський сказав мені: »Щойно ви зателефонуєте, я вже наступного дня чи через день приїду туди, куди ви скажете. Сподіваюся, що зустріч Зеленського й Путіна відбудеться і стане шансом для всього регіону", - додав лідер Туреччини.

Турецький президент планує провести офіційну зустріч із Путіним невдовзі й запропонувати конкретні місце й час, де сподівається отримати згоду від Путіна на таку зустріч.

Ердоган розраховує, що його розмова з Путіним відбудеться після Олімпіади в Пекіні.

Крім того, турецький лідер розкритикував зусилля західних країн-партнерів України в деескалації напруги в регіоні та окремо відзначив спроби західних медіа посилити напругу та панічні настрої серед громадян.

Нагадаємо, Сполучені Штати напередодні зустрічі президента Росії Володимира Путіна зі своїм китайським колегою Сі Цзіньпіном застерегли Китай від допомоги Росії в ухиленні від можливих санкцій, пов'язаних із кризою довкола України.

Також, Путін звинуватив Україну в «саботажі» мінських угод. Ба більше, очільник країни-агресорки ще й звинуватив НАТО в обмані.

ІА "Вголос": НОВИНИ