Президент України Володимир Зеленський не вірить, що окупанти дотримуватимуться перемир'я, запропонованого президентом Франції Еммануелем Макроном на час проведення літньої Олімпіади-2024.

Про це Володимир Зеленський сказав в інтерв’ю відомому французькому журналістові-блогеру Хюго Траверсу (HugoDécrypte).

«Я в це не вірю з Росією. Не в цей формат – в перемир’я в цілому. Я не вірю в будь-який формат перемир’я з Росією. Це брехня і Еммануель це знає, і він сам свідок цього. Ми разом були у »нормандському форматі«, ми разом проходили Мінський процес. Франція, Німеччина, Україна – ми всі є живими свідками того, що замороженого конфлікту з Росією не буває», – відповів Зеленський.

Президент певен, що Путін використав би таку паузу для перегрупування й зміцнення своїх сил, щоб потім завдати нового удару і «знищувати нас».

Глава держави нагадав, що ще під час домовленостей у Нормандському форматі сторони заявляли про режим cease-fire (припинення вогню), але після цього все одно були обстріли. Зокрема, РФ використовувала групи снайперів і стріляла по українських військових на лінії фронту.

Також Зеленський зазначив, що вони просто виходили на полювання... і щоденно вбивали наших людей снайперськими пострілами, хоча був cease-fire", – зазначив він.

У підсумку президент сказав, що для Путіна не існує ніякого перемир’я, ніякої Олімпіади, ніяких авторитетів.

ІА "Вголос": НОВИНИ