Президент України Володимир Зеленський отримав запрошення на безпекову конференцію у Мюнхені, Німеччина. Путін відмовився від участі в конференції.

Про це повідомляє DW.

Відомо, що у конференції також візьме участь канцлер Німеччини Олаф Шольц і ще близько 35 глав держав та урядів інших країн. Віце-президента США Камалу Гарріс також очікують на конференції, але чи братиме вона участь невідомо.

Шольц планує представити у Мюнхені принципи зовнішньої політики нового уряду Німеччини. Разом з ним, у конференції також будуть брати участь інші представники нового кабінету, включно з главою МЗС Німеччини Анналеною Бербок та міністром оборони Крістіне Ламбрехт.

У конференції також братимуть участь генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг і голова Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн.

Крім того, свою участь у конференції підтвердив міністр закордонних справ Китаю Ван І, який ймовірно братиме участь у віртуальному режимі. Приїзд президента Франції Еммануеля Макрона наразі обговорюється.

У свою чергу, російський президент відмовився взяти участь у конференції. Він може бути присутнім у режимі відеоконференції.

«Я в жодному разі не хочу виключати Росію. Чи скористається Москва можливістю не лише представити свою позицію у листах США та НАТО, а й викласти її ще раз перед компетентною та високопоставленою публікою, залежить тільки від неї», - прокоментував президент конференції Вольфганг Ішингер.

Нагадаємо, супутники американської компанії Maxar Technologies опублікували нові фотографії розміщення російської армії на кордоні України та Білорусі.

ІА "Вголос": НОВИНИ