Президент України Володимир Зеленський, сьогодні, 16 березня, виступить перед конгресом США.

Про це він повідмив у своєму відеозвернені. 

«Ми можемо і повинні боротися зараз. Можемо і повинні захистити нашу державу, наше українське життя. Можемо і повинні вести переговори про справедливий і чесний мир для України. Про справжні гарантії безпеки, які працюватимуть», - сказав він.

Президент додав, що це амбітне завдання і складне, а також великий шлях. Він висловив упевненість, що українцям під силу все зробити і перемогти, повернутись до миру.

«Це буде важлива промова. Промова від усіх нас. Від кожного нашого захисника, від кожного нашого громадянина. Для найпотужнішої демократії світу. Для держави і народу, які можуть зробити дуже багато для зупинки російської агресії, для відновлення миру», - сказав він.

Зеленський нагадав, що вісім років тому в цей день російська держава організувала фейковий «референдум» на території нашого Криму, який використала потім, щоб виправдовувати захоплення української території.

Нагадаємо, жалюгідні російські хакери намагалися змусити українців повірити у те, що глава держави Володимир Зеленський нібито заявив про капітуляцію.

Додамо, президент України Володимир Зеленський підписав указав, про те, що вся Україна кожного дня о 9:00 ранку буде вшановувати пам'ять загиблих на війні.

ІА "Вголос": НОВИНИ