Президент України Володимир Зеленський заявив, що готовий зустрітись з президентом рф путіним, проте сумнівається, що зустріч відбудеться.

Про це український лідер розповів в інтерв'ю журналістам, яке транслювалося під час інформаційного телемарафону, пише Уніан.

Зеленський також заявив, що дії окупантів пробачити не можна, зокрема, трагедію у «Бучі».

«Кожна така трагедія, кожна така «Буча» буде бити просто тобі по руках щодо тих чи інших перемовин. Все одно треба знаходити можливості щодо таких кроків», - сказав президент.

Глава нашої держави також додав, що на перемовинах Україна повинна мати сильнішу позицію, ніж росія, тому потрібне об’єднання суспільства, потужне озброєння для нашої держави.

«Хочеться чи не хочеться - так питання стояти не буде. Буде точно стояти питання перемовин. Питання тільки, наскільки ти міцним будеш за столом перемовин. А це залежить саме від цих важливих пунктів», - наголосив він.

Крім того, Зеленський стверджує, що на сьогодні вважати, що перемовини з Путіним не потрібні, - то «найлегша» позиція.

«Найлегше сказати, що я з тобою не буду говорити. І зрозуміло чому - після того, що ви зробили… Визнати їх ворогом, знати, що це конкретна війна Росії проти України. Все це визнати. Ми вважаємо, що це геноцид, що вони всі повинні понести покарання за це, і при всій цій позиції знайти можливості для того, щоб зустрічатися. І при цій зустрічі знайти вихід з цієї ситуації, і при цьому виході не втратити свою територію», - вважає президент України.

Водночас Зеленський не виключає, що зустрічі з путіним може і не статись.

Вголос раніше писав, що волонтери InformNapalm знайшли дані командира російської в/ч 51460, 64-та окрема мотострілецька бригада, яка, за попередніми даними, скоїла воєнні злочини у Бучі.

У Бучі вбивали і знущалися над цивільними українцями, нелюди з в/ч 51460 з російського села Князе-Волконське Хабаровського краю росії. Командир цих російських окупантів підполковник Омурбеков Азатбек Асанбекович. 

ІА "Вголос": НОВИНИ