У вівторок, 5 жовтня, глава держави Володимир Зеленський ввів санкції проти представників ФСБ Росії. Також запровадили обмеження за незаконні вибори в анексованому Криму та ОРДЛО.

Про це йдеться в указі президента.

Зокрема, до санкційного списку Ради нацбезпеки і оборони України потрапили сім ФСБшників РФ. Їх обвинувачують в отруєнні російського опозиціонера Олексія Навального.

До списку внесли Івана Осипова, Станіслава Макшакова, Кирила Васильєва (генерал-майор), Олексія Александрова, Олексія Сєдова (очільник 2-ї служби ФСБ), Володимира Паняєва та Володимира Богданова (керівник центру спецтехніки ФСБ).

Їм заборонили в’їзд на територію України, а також заблокували усі активи.

У санкційний список також потрапили 33 кандидати в депутати до Держдуми Росії та 54 члени так званих «виборчих комісій» Криму та ОРДЛО. Обмеження ввели безстроково.

Як писав «Вголос», на перших Всеукраїнських змаганнях серед студентів під назвою «Круті перегони» тріумфував курсант зі львівського навчального закладу.

Також ми повідомляли, що у Львові винесли вирок реабілітологу, який напідпитку справив потребу перед відділком поліції та пошкодив чотири машини правоохоронців.

ІА "Вголос": НОВИНИ