РФ не сяде за стіл переговорів з Україною поки відчуває свою силу. Світ повинен продовжити тиснути на країну-окупанта.

Про це заявив президент України Володимир Зеленський.

Кут глухий лише тоді, коли сторони не хочуть розв'язувати проблему. Є дві сторони: Україна, навколо якої об'єднаний світ, і Росія, яка варварськи захоплює чужі території. І якщо хоча б одна сторона хоче розв'язати цю проблему, ми точно її розв'яжемо.Бажання РФ сісти за стіл переговорів і дипломатичним шляхом, без вбивств і знущань, розв'язати рішення цієї війни ми не бачимо. Чому? Тому що вона відчуває ще поки що силу", - заявив Зеленський.

Президент відзначив, що світ може допомогти послабити Росію потужною санкційною політикою.

«Не можна ввести половину і чекати результату - як ще Росія омине ті чи інші санкції. Потрібно потужно в цьому плані працювати, іноді втрачаючи ті чи інші гроші. Але це тимчасово. І це ви зрештою не втратите, адже ви заробляєте головне - незалежність», - додав президент.

За словами президента, жодна країна світу не повинна диктувати всьому світу правила й маніпулювати його у енергетичній, продовольчій сфері.

«А що далі? Далі Польща, країни Прибалтики, Європа - ракетні удари. Далі буде те саме і в бізнесі. І ви це чудово знаєте. Апетит у держави, яка порушила міжнародний закон та нашу територіальну цілісність, великий… Вона потім і вам почне диктувати умови, як займатися бізнесом, з ким, з якими державами мати бізнес-відносини, а з якими ні», - заявив президент.

Як писав «Вголос», Росія почала оперативні навчання у Балтійському морі. Там саме навчання проводять країни НАТО.

Додамо, цієї ночі три літаки вилетіли з білоруського аеродрому і вдарили ракетами по Житомирській області.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ