В Україні відбуваються певні контрнаступальні й оборонні дії, командувачі всіх напрямків налаштовані позитивно.

Про це заявив Президент Володимир Зеленський на спільній з прем'єр-міністром Канади Джастіном Трюдо пресконференції у Києві.

Як зауважив Президент, «цікаво, що Путін сказав про наш контрнаступ».

«Важливо, що Росія відчуває завжди, що їм недовго залишилося, на мою думку. Контрнаступальні й оборонні дії відповідні відбуваються в Україні. На якій стадії - я не буду говорити детально. Вважаю, що ми це обов'язково будемо відчувати», - сказав Зеленський.

За словами глави держави, він не довіряв би «різним телеграм-каналам, і особливо Путіну».

«Мені здається, вже було багато кроків, після яких довіряти цій інформації не можна. Мені здається, довіряти треба нашим військовим, і я їм довіряю», - наголосив Президент.

Він додав, що щоденно перебуває на зв'язку з командуванням різних напрямків - командувачем Сухопутних військ ЗСУ, командувачем оперативно-стратегічного угруповання військ «Хортиця» Олександром Сирським, командувачем ОСУВ «Таврія» Олександром Тарнавським, командувачем ОСУВ «Одеса» Едуардом Москальовим, командувачем ОСУВ «Північ» Сергієм Наєвим, а також Головнокомандувачем ЗСУ Валерієм Залужним.

«Всі зараз налаштовані позитивно - так Путіну і передайте», - резюмував Зеленський.

Як повідомлялося, президент РФ Володимир Путін 9 червня заявив, що контрнаступ України розпочався, і зазначив, що українські сили все ще мають наступальний потенціал.

ІА "Вголос": НОВИНИ