Президент України Володимир Зеленський провів зустріч з генеральним секретарем Ради Європи Марією Пейчинович-Бурич.

Про це повідомляє пресслужба Глави держави.


“Глава держави відзначив швидке й ефективне реагування Ради Європи на агресію Росії проти України”, - йдеться у повідомленні.

Сторони обговорили конкретні шляхи підтримки України з боку Ради Європи в цей складний час. Серед іншого, торкнулися ініціатив щодо створення групи юридичних експертів, які надаватимуть сприяння Офісу генерального прокурора, а також започаткування нової онлайн-платформи Cities4Cities для підтримки місцевих громад в Україні.


Президент також закликав Раду Європи докласти всіх можливих зусиль для того, щоб зупинити незаконну депортацію росією громадян України з тимчасово захоплених районів і зон бойових дій, а також спільно з іншими міжнародними партнерами забезпечити вивезення українців з території країни-агресора.


«Рада Європи стала першою організацією з тих, що виключили росію зі свого складу. Цінуємо такі кроки підтримки України й засудження агресивної війни росії проти нашої країни. Вдячний генеральному секретарю Марії Пейчинович-Бурич за візит. Для нас важливо, що ви на власні очі пересвідчилися у воєнних злочинах, які вчиняли окупанти на Київщині», - написав Зеленський у Телеграмі.

Як писав «Вголос», Президент Франції Еммануель Макрон запропонував створити новий формат співпраці європейських держав, який був би відкритим у тому числі для України та Британії.

Також ми повідомляли, Євросоюз відмовиться від ідеї заборони на постачання російської нафти третім країнам танкерами, які належать країнам ЄС.

ІА "Вголос": НОВИНИ