Президент Володимир Зеленський зустрівся з американським колегою Джо Байденом на полях саміту НАТО, який проходить у Вашингтоні.

Очікується, що президент США Джо Байден оголосить про новий пакет допомоги Україні на суму 225 млн доларів, який включатиме додаткову систему ППО Patriot.

Про це повідомляє Associated Press.

Як повідомили двоє американських чиновників, про нову допомогу Байден оголосить під час зустрічі з президентом України Володимиром Зеленським.

За їх словами, новий пакет включатиме ЗРК Patriot, який необхідний Україні для зміцнення її протиповітряної оборони від російської авіації.

Зазначається, що це вже друга система Patriot, яку США надали Україні, і є однією з кількох, про які Байден оголосив цього тижня на саміті НАТО.

Нагадаємо, що з 9 і по 11 липня у Вашингтоні проходить 75-й ювілейний саміт НАТО. Окрім 32 країн-членів в ньому беруть участь ще 35 їх партнерів, серед яких і Україна. В рамках заходу американський лідер Джо Байден оголосив про посилення української ППО. Так, три Patriot відправлять Україні США, Німеччина та Румунія, ще один ЗРК зберуть Нідерланди з іншими союзниками. Італія своєю чергою надасть Україні SAMP-T.

ІА "Вголос": НОВИНИ