Радник канцлера Німеччини з питань зовнішньої політики Єнс Пльотнер і дипломатичний радник Президента Франції Еммануель Бонн відвідали Київ відповідно до попередніх домовленостей, досягнутих під час відеоконференції 4 січня цього року, після переговорів, які вони провели в Москві.

Як повідомляє пресслужба Офісу президента, відбувся широкий обмін думками щодо шляхів активізації спільної роботи в межах Нормандського формату.

Володимир Зеленський радий зусиллям, які докладають партнери України для виконання домовленостей під час саміту «Нормандської четвірки».

«Настав час предметно домовлятися про припинення конфлікту, і ми готові до необхідних рішень під час нового саміту лідерів чотирьох країн», – наголосив президент.

Керівник ОП Андрій Єрмак підтвердив, що українська сторона залишається відданою політико-дипломатичному шляху врегулювання.

«Україна, Франція та Німеччина докладають активних зусиль задля відновлення результативної роботи в Нормандському форматі на різних рівнях. Очікуємо, що російська сторона підтримає ці зусилля, а також сприятиме досягненню прогресу у виконанні рішень Паризького саміту «Нормандської четвірки». Проведення чергового саміту в Нормандському форматі дало б серйозний поштовх процесу мирного врегулювання», – заявив Андрій Єрмак.

Нагадаємо, як писав «Вголос», президент Росії Володимир Путін почав вживати заходів для переміщення військових гелікоптерів до кордону з Україною, а це може означати, що планування нападу триває, заявляють американські чиновники.

ІА "Вголос": НОВИНИ