Глава центру прикладних політичних досліджень «Пента» Володимир Фесенко пояснив, чому Володимир Зеленський співпрацював із Олександром Данилюком.

Про це він розповів у інтерв’ю ІА «Вголос».

«У новому уряді зараз є два міністра, які працювали в уряді Гройсмана, в тому числі й заступниця Данилюка Оксана Маркарова. Не треба так категорично протиставляти «старих» і «нових», між ними немає прірви. В обох урядах домінують люди із ліберальними поглядами, тому немає принципової протилежності двох Кабмінів у ідеологічному плані.» - сказав Володимир Фесенко.

«Данилюк належить до ліберальної частини команди Зеленського. Він приєднався до них тоді, коли вже йшла виборча кампанія і був дуже корисним. Це стало причиною того, що він досить швидко завоював довіру президента і допомагав у контактах з міжнародними організаціями. Данилюк став однією із ключових фігур тому, що у Зеленського не вистачало компетентних людей. Так, у нього були радники у сфері економіки, але ексміністр, який мав такі міцні зв’язки із міжнародними фінансовими організаціями, він був корисним для Зеленського. Тому всі ці терміни «новий» і «старий» є дуже відносними.» - додав експерт.

Більше читайте тут: Що не поділили Зеленський і Данилюк?

ІА "Вголос": НОВИНИ