Президент України Володимир Зеленський досі боїться свого попередника Петра Порошенка, тому проти останнього і відкривають кримінальні справи за нісенітниці.

Про це у прямому ефірі ток-шоу «Говорить Великий Львів» заявив нардеп від «ЄС» Микола Княжицький.

«Ми ж усі розуміємо, що це театр абсурду. Що при всіх криках і звинуваченнях, які були до Петра Порошенка, йому інкримінують нісенітниці. Те, що, коли він був президентом, українські кораблі йшли українськими водами в український порт. Те, що він привіз (а не вивіз!) в Україну картини, куплені за кордоном. Те, що він, виконуючи свої посадові обов'язки, за поданням керівника спецслужби призначив у цю спецслужбу людину, зарплата якого нібито нанесла збиток державі...

Ми ж бачили останнє інтерв'ю Зеленського - він досі боїться Порошенка, він досі не знає, куди його подіти. Каже, що Порошенко досі вважає себе президентом. Взагалі, то так. Бо президент в Україні - то пожиттєвий титул. У нас і Кравчук, і Кучма - президенти. І з повагою треба ставитися до самого інституту президентства, якого Зеленський не відчуває», - зазначив Княжицький.

За словами нардепа, ці переслідування вигідні Росії, яка досі хоче помститись Порошенку:

«Я думаю, це розслідування вигідне тим людям, які підштовхують Зеленського до цих хибних кроків. Я думаю, воно вигідне Росії, бо вона досі хоче помститися Порошенку. Наші міжнародні союзники, які багато допомагали Україні -  і Курт Волкер, і Роман Ващук (колишній посол Канади) прямо називають це політичним переслідуванням і кажуть, що, якщо це буде продовжуватись, то, очевидно, це ще швидше приведе до неминучого кінця влади Зеленського».

«Це абсолютно ганебна історія, але вона перетворюється на фарс. Бо ми бачили як Янукович переслідував Тимошенко, і вони хоча би якось намагалися зліпити ці звинувачення. До неї можна по-різному ставитися як до політика, але ці переслідування носили абсолютно політичний характер, бо Янукович боявся конкурента. Точно такий самий характер носить переслідування Порошенка. Тільки тут всі економічні підстави - це 400 тисяч гривень зарплати Семочка. Це політична помилка керівника, який його рекомендував, але точно не кримінальний злочин і не причина для переслідування Петра Порошенка», - додав Микола Княжицький.

Повний запис ефіру дивіться тут:

ІА "Вголос": НОВИНИ