Директор Інституту трансформації суспільства Олег Соскін вважає, що обіцяних президентом звільнень міністрів після Нового року не відбудеться.

Про це він заявив у коментарі для ІА «Вголос».

«Якщо говорити про Кабінет міністрів, то, по-перше, Володимир Зеленський не має жодного прямого законного права знімати міністрів із своїх посад чи відправляти їх у відставку. Тому йому треба просто рекомендувати робити такі дії своїй фракції у Верховній Раді, а ті, у свою чергу, мають на це погодитись. Це і Разумков, і Арахамія, і всі кола людей, які стоять за Зеленським», - сказав Олег Соскін.

«Ми чітко можемо стверджувати, що на Президента України сьогодні серйозно впливає ціла низка кланово-фінансових угруповань. У першу чергу це група «Кучма-Пінчук», це 100%. Друга – це група Сороса, яка напряму впливає на рішення Зеленського. Ми це бачимо на прикладі призначення того ж Мустафи Найєма. Крім того, будь-які кадрові рішення нашому президенту буде необхідно узгоджувати і з кланом Коломойського, і з кланом Фірташа.

У Кабінеті Міністрів є представники усіх цих кланів та кіл впливу, там ніхто просто так не знаходиться. Тому Зеленський просто буде з усіма погоджувати кожне своє рішення, а ніхто із них не відмовиться від свого представника у кабміні, адже через них ідуть дуже великі потоки грошей. Тому я вважаю, що подібні заяви Зеленського треба розглядати не надто серйозно. Він говорить про це, але нічого зробити не зможе», - підсумував експерт.

Читайте повну версію статті: «Не впорались до Нового року»: кого із міністрів звільнить Зеленський?

ІА "Вголос": НОВИНИ