Президент України Володимир Зеленський вважає за необхідне перезавантажити всю антикорупційну систему України, включно з Національним агентством з питань запобігання корупції

Про це Зеленський заявив під час спільної з президентом Європейської Ради Дональдом Туском і президентом Єврокомісії Жан-Клодом Юнкером прес-конференції в Києві, передає УНІАН.

«Нам потрібно перезавантажити усю антикорупційну систему, в тому числі роботу Національного агентства з питань запобігання корупції», - сказав він.

Він зазначив, що впевнений, у тому, що новий склад українського парламенту з'явиться зовсім скоро, повністю «розв'яже руки для придушення корупції».

Крім того, президент висловив вдячність ЄС за готовність і надалі підтримувати Україну у боротьбі з корупцією.

«Знаю, як наші європейські партнери втомилися виділяти кошти на міфічну боротьбу з корупцією. Вірю, що зовсім скоро ми будемо просити у вас не гроші, а екстрадицію топ-корупціонерів – утікачів», – наголосив глава держави.

Він наголосив також, що має політичну волю для подолання корупції.

За його словами, в попередні роки доводилося постійно чути, що для подолання корупції потрібна лише політична воля.

«У мене ця воля є. А от у когось, найшвидше, воля на певний строк буде обмеженою», – сказав він.

Як писав «Вголос», президент України Володимир Зеленський заявив, що жителям окупованого Донецька потрібно дати можливість говорити тією мовою, яку вони оберуть.

ІА "Вголос": НОВИНИ