Президент України Володимир Зеленський заявив, що в українських вищих навчальних закладах мають намір створювати стартап-платформи, які допомагатимуть розвиватися новоствореним інноваційним підприємствам.

Про це Зеленський повідомив під час зустрічі з президентом Японської асоціації нової економіки в межах свого офіційного візиту до Японії, передає прес-служба Офісу президента.

Повідомляється, що розвиток інноваційної інфраструктури планується шляхом відкриття бізнес-інкубаторів, акселераторів та інноваційних платформ, відкриття знакових R&D-центрів світових корпорацій, створення інноваційних чи стартап-платформ у вищих навчальних закладах.

Він зазначив, що Україна має великий потенціал у секторі ІТ-послуг, однак наразі українських фахівців у цій галузі у світі сприймають як «дешеву робочу силу».

«Для нас важливо це змінити. Ми хочемо створювати ІТ-продукт і продавати його у світі», — додав президент.

Прес-служба Офісу президента зазначає, що японські інвестори зацікавилися проєктом «держава у смартфоні», який Зеленський та уряд намагаються втілити в Україні.

Зазначимо, що 11 липня в Україні запрацював Фонд підтримки стартапів. На його фінансування цього року виділили 300-350 мільйонів гривень.

Як писав «Вголос», у серпні в Україні почав працювати Офіс культурних інновацій. Основне завдання Офісу – це відкриття потенціалу української культури й науки. Першим кроком проєкту “Культура в смартфоні” стане відцифровування української культурної спадщини.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ