Було б логічно, щоб до 80-ої річниці з дня створення Української повстанської армії президент України Володимир Зеленський повернув Бандері і Шухевичу звання Героя України.

Про це в ефірі ток-шоу «Говорить Великий Львів» на телеканалі «NTA» заявив народний депутат України від фракції «Батьківщина» Михайло Цимбалюк.

«Було б логічно, щоб до 80-ої річниці з дня створення Української повстанської армії президент Зеленський виконав волю українського народу, а її представляють у Верховній Раді народні депутати, і все таки повернув політичним лідерам української нації звання Героя України», – заявив народний депутат України.

Він продовжив, що позитивним сигналом є те, що деякі члени монобільшості сьогодні підтримують таку ініціативу, проте надважливо, щоб була політична воля саме у Зеленського.

«Бо можна говорити про це з трибуни ВРУ, можна вимагати депутатськими фракціями і групами, сесіями обласних рад. Але, якщо не буде політичної волі, то при всьому бажанні демократичної опозиції, необхідної кількості не знайдеться», – підкреслив Михайло Цимбалюк додавши, що це питання має і великий політичний підтекст, зокрема, президент Зеленським відповідним рішенням може наростити свої рейтинги.

Нагадаємо, група народних депутатів зареєструвала у Верховній Раді постанову, що рекомендує президенту України повернути звання Герой України Степану Бандері та Роману Шухевичу.

Ініціаторами постанови 5721 є більше 70 нардепів із різних фракцій і позафракційні.

Постановою також передбачається створення у місячний термін організаційний комітет з підготовки та проведення заходів з відзначення на державному рівні 80-річчя створення Української Повстанської Армії (14 жовтня).

ІА "Вголос": НОВИНИ