Якщо звернути увагу на голосування, то дійсно помітно, що «Слуга народу», яка перемогла на виборах у Парламент, на місцевих отримала дуже низький результат. Ймовірно, це пов’язано із розчаруванням у владі або ж через те, що виборці Зеленського не прийшли на дільниці.

Про це у коментарі ІА Вголос сказав політтехнолог Ярослав Макітра.

Те, що в Одесі у міську раду перемагає ОПЗЖ, то це є реальна картина того, що було б, якби на парламентських виборах не було «Слуги народу».  Зараз Зеленський на цих виборах отримав фактично ляпас. Бо в Україні вкотре відбувся ідеологічний розкол. На заході перемогли сили, які позиціонують себе, як патріотичні, а на сході – відверто проросійські. «Слуга народу», котра намагалась бути посередині отримала поганий результат. Проте наскільки ситуація серйозна – висновки робити ще зарано. Бо йдеться про вкрай низьку явку.

А є розуміння того, що на ці вибори пішли ті, хто проти влади, вони більш вмотивовані. А тому я б не говорив, що ці вибори – це зріз суспільства. Наприклад, в Одеській області проголосувало лише 35 відсотків виборців. Це – дуже мало, бо є ще 65%, які думають по-іншому, але вони не дійшли до дільниці. І насправді, це дуже погано", - пояснив Ярослав Макітра.

ІА "Вголос": НОВИНИ