У вівторок, 3 грудня, глава держави Володимир Зеленський в телефонному режимі поспілкувався з очільницею Єврокомісії Урсулою фон дер Ляєн.

Про це повідомляє пресслужба президента.

Зеленський висловив привітання у зв’язку з початком роботи нового складу Європейської комісії та побажав Урсулі фон дер Ляєн вдалої реалізації усіх планів на відповідній посаді.

Також український лідер запевнив Президента Єврокомісії у незмінності євроінтеграційного курсу держави й поінформував про результати активізації реформ в Україні та виконання Угоди про асоціацію з ЄС.

Лідери погодилися продовжувати реалізацію домовленостей, досягнутих під час 21-го саміту Україна – ЄС. Йшлося, зокрема, про перспективи укладення угоди між Україною та Євросоюзом про так званий промисловий безвіз та візит відповідної оціночної місії в Україну на початку наступного року.

Урсула фон дер Ляєн підтвердила готовність ЄС і надалі підтримувати нашу країну в процесі реформ, а також співпрацювати у контексті надання Україні макрофінансової допомоги.

Крім того, президенти обговорили безпекову ситуацію на Донбасі. Володимир Зеленський поінформував очільницю ЄК про перебіг підготовки до зустрічі лідерів у Нормандському форматі.

Урсула фон дер Ляєн зі свого боку запевнила, що Європейський Союз продовжуватиме безумовну підтримку суверенітету та територіальної цілісності України.

Як писав «Вголос», Зеленський зробив пропозицію заробітчанам (відео).

Напередодні, глава держави закликав Раду прийняти закопроєкт про перезапуск ДБР.

ІА "Вголос": НОВИНИ