У п'ятницю, 1 листопада, президент України Володимир Зеленський представив нового голову Тернопільської ОДА Ігора Сопеля.

Про це повідомляє сайт міста Тернополя.

Зазначається, що на урочисте представлення Сопеля приїхали усі нардепи від Тернопільщини.

Згодом президент перейшов до робочої наради. Для початку він попросив розповісти про проблеми Тернопільщини в. о. голови ТОДА Івана Крисака. Коли дійшла черга до спиртової галузі, Крисак пояснив, що у формуванні бюджету була помилка, у результаті якої було заборговано 151 мільйон гривень, що передбачались на зарплати працівникам заводу. З цього питання керівники області зверталися в Київ, однак у відповідь отримували лише вказівку оптимізовувати галузь.

Водночас Зеленський висловив сумніви, що на Тернопільщині не працюють 7 заводів з одинадцяти, а діє лише 4, і то неповноцінно.

«Мені кажуть, що заводи об’єднали в Укрспирт для того, щоб була тіньова історія. Що зараз це все контролюють кримінальні групи і на Тернопільщині всі знають ці кримінальні групи. А ще кажуть, що правоохоронні органи кришують це все. Може це так?», – запитав Зеленський.

Натомість Крисак висловив припущення, що кришування спиртового бізнесу має столичні корені, а не місцеві. Президент одразу поцікавився конкретними прізвищами, однак відповіді не отримав.

Також Зеленський пообіцяв вирішити у Тернополі проблему браку залізничних вагонів та тепловозів для доставки врожаїв місцевих аграріїв у порти.

Нагадаємо, у п’ятницю, 1 листопада, глава держави Володимир Зеленський обрав нового очільника Тернопільської ОДА.

ІА "Вголос": НОВИНИ