Теперішня влада в Україні повторює те, що говорив президент РФ Володимир Путін, нападаючи на Україну, і намагається змусити українців повірити, що так і повинно бути.

Про це в ефірі ток-шоу «Говорить ВЕЛИКИЙ Львів» заявив очільник Львівської міської організації ВО «Свобода» Любомир Мельничук.

«Пригадайте 2014 рік, коли Росія напала на Україну. Що говорив Путін? Влада в озлоблених націоналістів, »візитка Яроша«, кримінальні справи і тому подібне. Як реагують українці? Усе це - абсолютний абсурд. Путін продовжує, наче російських військ в Україні нема, а російську пресу у нас »щемлять«...Ми тоді сприймали це як абсолютну брехню. А подивіться, що зараз відбувається. Друге місце в країні займає партія, яку очолює кум Путіна. Зеленський не називає Росію агресором. Влада говорить, що головною проблемою в Україні є націоналісти, і починає з ними війну. Тобто за 5 років нашу свідомість перевернули з ніг на голову. Те, що колись говорив Путін і вся Україна сприймала в штики, сьогодні сприймають за нормальне», - зазначив Мельничук.

Політик наголосив, що влада намагається ввести українців в оману, втім в результаті буде змушена відповісти за це.

«Далі вони з майданівців зроблять терористів, з волонтерів - негідників, з воїнів АТО - вбивць. Вони вважають, що ми з вами все це допустимо. І тепер скажіть. Якщо наш теперішній президент слово в слово повторює те, що говорив Путін в 2014 році, як це назвати? Для мене очевидно: олігархи вже домовились з Путіним, і не факт, що Зеленський брав у тому участь. Тепер вони думають, як запакувати і продати нам федералізацію під виглядом децентралізації, вони хочуть боротьбу з тими, хто врятував країну, назвати боротьбою зі злочинністю, і так далі. Вони розраховують, що українці повірять їхнім політтехнологам. Але рано чи пізно за все доведеться відповідати. То давайте зробимо так, щоб не втратити нашу країну», - Любомир Мельничук.

Повний запис ефіру дивіться тут:

ІА "Вголос": НОВИНИ