Президент Володимир Зеленський заявляє, що влада має план щодо контролю над українсько-російським кордоном на Донбасі.

Про це він заявив у п'ятницю, під час виступу в ефірі програми «Свобода слова Савіка Шустера».

«Я точно буду говорити про кордон (під час переговорів у »нормандському форматі« у понеділок – УП). Скажу відверто, у нас інший план з приводу кордону, яким чином це передається і яким чином і коли Україна контролює кордон український з Росією», - заявив президент.

Він також прокоментував заяву партій «Європейська солідарність», «Батьківщина» та «Голос» щодо «червоних ліній» перед переговорами у Парижі, заявивши, що йому «подобається, що колишній президент незгоден з тим, що саме він підписав».

«Деталі з кордоном, які підписала в Мінську та сама видатна людина, вона дійсно дуже складна. Моя позиція дуже проста – в момент виборів, коли вони стануться в тимчасово окупованому Донецьку і тимчасово окупованому Луганську Україна повинна повністю контролювати наш український кордон. Я впевнений в цьому», - додав Зеленський.

На питання, яи готовий він змінити Мінські угоди, які передбачають проведення виборів на окупованій території до контролю над кордоном, президент сказав: «Не готовий зараз вам відповідати так на це питання, бо це може вплинути зараз просто на можливість… Хтось може зірвати зустріч у »нормандському форматі«. Я не готовий ризикувати можливістю цієї важливої для України зустрічі».

Нагадаємо, Зеленський проведе закрите засідання РНБО перед Нормандським самітом.

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=1GlvNs0bEZY[/embed]

ІА "Вголос": НОВИНИ