Повномасштабна і відкрита війна з Росією можлива у разі спроби пробиття коридору агресором в тимчасово окупований Крим територією України.

Про це в інтерв'ю німецькому виданню Frankfurter Allgemeine Zeitung розповів президент України Володимир Зеленський, передає пресслужба ОП. Гарант розповів і про інші можливі загрози з боку РФ.

«Ми дуже стурбовані цим, і зараз є блокування Азово-Чорноморського регіону російськими кораблями. Вони контролюють це, незважаючи на міжнародне право, порушуючи його. Це те, що ви сказали, – один із варіантів виходу на Крим і щоб прорубати цей коридор з материкової України», – зазначив він.

Зеленський також вказав на можливу ескалацію з боку окупованих територій Донбасу.

«Великий стрибок, бліцкриг до кордонів Донецької і Луганської областей. Ми розглядаємо і готуємося до таких кроків. Але якщо, для прикладу, ми говоримо про коридор до Криму, то це значить, що не можна буде заховати цю ситуацію за »громадянським конфліктом«. Це буде відкрита повномасштабна війна», – підкреслив глава держави.

Володимир Зеленський також вказав на ризики для України через нові угоди РФ з Білорусією.

«Але можуть бути, скажімо так, «сюрпризи» і з іншого боку. Зараз дуже небезпечна ситуація в Білорусі. Це наші північні кордони. І ми розуміємо, що Росія та Білорусь постійно розглядають і домовляються про важливу геополітичну і, напевно, оборонну угоду. Після цього може бути справді серйозний вплив Росії і серйозна координація та контроль білоруських збройних сил. Тоді ми можемо розглядати ризик і з того боку», - зазначив президент України.

Читайте також на сайті ІА Вголос:

Як проходить весняний призов до війська на Львівщині

Віталій Марків ніколи не хотів бути героєм

 

ІА "Вголос": НОВИНИ